Tillgjengelighet

Tilgjengelighet på PhoneLife.no

Denne nettsiden drives av PhoneLife AB (organisasjonsnummer 556913-5386), som er ansvarlig selskap for phonelife.no. Nettbutikken vår tilbyr tilbehør til mobiltelefoner, smartklokker, nettbrett og andre mobile enheter. Du kan bruke nettstedet via datamaskin, nettbrett eller mobil for å finne produkter, lese informasjon og handle.

Vi ønsker at alle skal kunne bruke phonelife.no, uansett funksjonsevne. Derfor jobber vi løpende med å gjøre nettsiden mer tilgjengelig. Her forteller vi hvordan vi ligger an i dag, hvilke kjente utfordringer som finnes, og hvordan du kan kontakte oss hvis du støter på problemer.

Hvor tilgjengelig er nettstedet?

Vi vet at phonelife.no ikke er fullt tilgjengelig ennå. Mange viktige deler av siden må forbedres for å fungere godt for deg som bruker skjermleser, forstørring eller navigerer med tastatur. I 2025 startet vi et større forbedringsarbeid, og vi planlegger også større tekniske og visuelle endringer fremover. Målet vårt er å oppfylle kravene i WCAG 2.1 nivå AA.

Hvis du ikke kan bruke deler av nettstedet

Hvis du trenger innhold fra phonelife.no som du ikke får tilgang til, er du velkommen til å kontakte oss. Vi svarer innen 5 virkedager og gjør vårt beste for å hjelpe deg.

Rapporter problemer med tilgjengelighet

Vi setter stor pris på tilbakemeldinger – det hjelper oss å gjøre nettsiden bedre.

Hvis du oppdager noe som ikke fungerer, eller mener vi ikke oppfyller kravene til universell utforming, kan du sende oss en e-post. Klikk her for å sende en henvendelse: accessability@phonelife.com

Kjente tilgjengelighetsproblemer

Vi er klar over flere problemer med tilgjengeligheten på phonelife.no. Her er noen av utfordringene vi allerede har identifisert og jobber med:

- Bilder mangler beskrivende alt-tekst: Dette gjelder blant annet knapper, bannere, kategorilenker og ikoner. Skjermlesere kan derfor ikke tolke innholdet riktig.

- Overskriftsrekkefølgen er ikke alltid logisk: Noen overskrifter mangler riktig merking, noe som gjør det vanskeligere for skjermlesere å forstå strukturen.

- Språkkoden i HTML er ikke alltid korrekt: Dette kan føre til at skjermlesere bruker feil uttale eller tolker innholdet feil.

- Ikke alle funksjoner kan brukes med tastatur: Eksempler er menyer og bildekarruseller som bare kan åpnes med mus.

- Det mangler en snarvei for å hoppe direkte til hovedinnholdet: Tastaturbrukere må ofte tabbe gjennom hele menyen først.

- Skjemafelt mangler tydelige etiketter: For eksempel søkefeltet og feltene i kassen, noe som gjør det vanskelig for hjelpemidler å formidle hva som skal fylles ut.

- Feilmeldinger ved innskriving er uklare eller vises ikke: Det er ikke alltid tydelig hva som er feil eller hvordan det kan rettes.

- Feil i HTML- og JavaScript-koden: Dette kan forstyrre hvordan skjermlesere tolker og navigerer på siden.

- Lav kontrast mellom tekst og bakgrunn: Spesielt over bilder og i informasjonsfelter, noe som kan gjøre teksten vanskelig å lese.

- Lenketekster som "Se alle" brukes uten sammenheng: Det gjør det vanskelig for skjermleserbrukere å forstå hvor lenken fører.

- Fokusindikator mangler eller er for svak: Når man navigerer med tastatur, er det ikke alltid synlig hvilket element som er aktivt.

- Ikoner og knapper mangler forklarende etiketter: For eksempel handlevogn og kontomeny har ikke aria-label, og blir derfor ikke presentert riktig for skjermlesere.

- Roterende innhold mangler kontroll: Hjemmesidens bannerkarusell roterer automatisk uten at brukeren kan stoppe eller pause den.

Hvordan vi har testet nettstedet

Vi har gjort en egenvurdering av phonelife.no ved hjelp av både automatiske og manuelle tester.

Sist vurdert: 28. juni 2025
Sist oppdatert: 7. juli 2025

Tilsyn

Digitaliseringsdirektoratet er tilsynsmyndighet for universell utforming av IKT i privat sektor.

Er du ikke fornøyd med hvordan vi håndterer tilbakemeldinger, kan du kontakte dem via www.uustatus.no

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse.Lær mer